Letní žemlovka z pufovaných chlebíčků recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks vejce
6 ks jablko
1 hrst rozinky
1 ks citron
250 g tvaroh
3 lžíce med
1 lžička cukr moučka
2 lžíce cukr krystal
1 lžička mletá skořice
1 balení rýžové chlebíčky

Postup přípravy receptu

  1. Jablka očistíme, nastrouháme a smícháme s medem, umytými rozinkami, vymačkanou šťávou z poloviny citronu a mletou skořicí. Žloutky vyšleháme s cukrem a promícháme s tvarohem

  2. Do menšího plechu vyskládáme rýžové chlebíčky, na ně rozetřeme jablkovou směs a poklademe další vrstvu chlebíčků. Potřeme tvarohovou směsí a odložíme na 15 minut stranou, aby chlebíčky nasákly šťávu

  3. Letní žemlovku vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme 15 minut. Bílky vyšleháme se zbývající citronovou šťávou a moučkovým cukrem, přidáme na žemlovku a pečeme dalších 10 minut, až je povrch žemlovky zlatavý

  4. Letní žemlovku z pufovaných chlebíčků podáváme jak sladký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!