Letní žemlovka z pufovaných chlebíčků recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 ks vejce 6 ks jablko 1 hrst rozinky 1 ks citron 250 g tvaroh 3 lžíce med 1 lžička cukr moučka 2 lžíce cukr krystal 1 lžička mletá skořice 1 balení rýžové chlebíčky
Postup Letní žemlovka z pufovaných chlebíčků
Postup přípravy receptu
-
Jablka očistíme, nastrouháme a smícháme s medem, umytými rozinkami, vymačkanou šťávou z poloviny citronu a mletou skořicí. Žloutky vyšleháme s cukrem a promícháme s tvarohem
Do menšího plechu vyskládáme rýžové chlebíčky, na ně rozetřeme jablkovou směs a poklademe další vrstvu chlebíčků. Potřeme tvarohovou směsí a odložíme na 15 minut stranou, aby chlebíčky nasákly šťávu
Letní žemlovku vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme 15 minut. Bílky vyšleháme se zbývající citronovou šťávou a moučkovým cukrem, přidáme na žemlovku a pečeme dalších 10 minut, až je povrch žemlovky zlatavý
Letní žemlovku z pufovaných chlebíčků podáváme jak sladký hlavní chod.