Letní losos recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g máslo 400 g brambory 3 ks cibule 1 ks cuketa 1 ks mrkev 500 g losos 2 lžíce olivový olej dresink česnek zakysaná smetana kari koření sušený kopr podle chuti sůl pažitka čerstvá bazalka čerstvý tymián mletý černý pepř směs koření na ryby čerstvý rozmarýn
Postup Letní losos recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory, mrkev a malou cuketu očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na hrubo. Vše dáme do zapékací misky. Přidáme čerstvé bylinky podle chuti. Já použil pažitku, tymián, rozmarýn a bazalku. Přilijeme dvě lžíce olivového oleje a vše smícháme.
Zeleninovou směs dáme péct při 200 °C na půl hodiny do změknutí zeleniny a občas vařečkou promícháme. Poté přidáme plátky lososa, které si okořeníme oblíbenou směsí na ryby, přidáme 100 g másla a necháme zapékat při stejných stupních do změknutí (cca 20 minut). Každá trouba peče jinak, tak je potřeba hlídat.
Kdo si neodpustí nějaký dip k rybě, aby to neměl suché, tak tady je ten, který jsem dělal já. Zakysanou smetanu smícháme se sušeným koprem nebo česnekem (více), přidáme kari (jen trochu na chuť) a trošku soli.
Letního lososa servírujeme s připraveným chutným dipem a k pití můžeme podávat dobré bílé víno.