Letní losos recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
400 g brambory
3 ks cibule
1 ks cuketa
1 ks mrkev
500 g losos
2 lžíce olivový olej
dresink
česnek
zakysaná smetana
kari koření
sušený kopr
podle chuti
sůl
pažitka
čerstvá bazalka
čerstvý tymián
mletý černý pepř
směs koření na ryby
čerstvý rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, mrkev a malou cuketu očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na hrubo. Vše dáme do zapékací misky. Přidáme čerstvé bylinky podle chuti. Já použil pažitku, tymián, rozmarýn a bazalku. Přilijeme dvě lžíce olivového oleje a vše smícháme.

  2. Zeleninovou směs dáme péct při 200 °C na půl hodiny do změknutí zeleniny a občas vařečkou promícháme. Poté přidáme plátky lososa, které si okořeníme oblíbenou směsí na ryby, přidáme 100 g másla a necháme zapékat při stejných stupních do změknutí (cca 20 minut). Každá trouba peče jinak, tak je potřeba hlídat.

  3. Kdo si neodpustí nějaký dip k rybě, aby to neměl suché, tak tady je ten, který jsem dělal já. Zakysanou smetanu smícháme se sušeným koprem nebo česnekem (více), přidáme kari (jen trochu na chuť) a trošku soli.

  4. Letního lososa servírujeme s připraveným chutným dipem a k pití můžeme podávat dobré bílé víno.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!