Lehký hráškový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 plátek máslo
0 l voda
1 lžička olivový olej
0 kg mražený hrášek
1 lžíce citronová štáva
podle chuti
sůl
houska
bazalka
parmazán
mletý černý pepř
olomoucké tvarůžky

Postup přípravy receptu

  1. Mražený hrášek vaříme 10 minut ve 3/4 litru vody s lžící olivového oleje, nakrájeným česnekem, špetkou soli a pepře. Popřípadě místo vody můžeme použít kuřecí vývar. Polévka by si měla zachovat jasně zelenou barvu.

  2. Poté vše rozmixujeme tyčovým mixerem do hladké konzistence. Dochutíme bazalkou, citronovou šťávou, zjemníme plátkem másla a dostatečně prohřejeme.

  3. Lehký hráškový krém můžeme podávat s na kostičky nakrájenou a nasucho opečenou houskou a strouhaným parmazánem. Sýr lze nahradit tvarůžky a nakrájená opečená houska se může vynechat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!