Lehký fazolkový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

mletý černý pepř
zálivka
sůl
1 svazeček bazalka
4 lžíce extra panenský olivový olej
3 lžíce balsamikový ocet (bílý)
salát
600 g fazolky
100 g pórek
1 ks mrkev
1 ks červená paprika
1 ks jarní cibulka
200 g balkánský sýr
8 ks cherry rajče

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky očistíme a odřízneme jejich konce. Povaříme je asi 10 minut v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.

  2. Zeleninu očistíme. Jarní cibulku a pórek nakrájíme nadrobno. Papriku nakrájíme na nudličky a rajčátka na půlky. Mrkev nastrouháme na silnější nudličky.

  3. V misce smícháme olej, balzamikový ocet, okořeníme a přidáme nasekanou bazalku.

  4. Zeleninu přelijeme zálivkou a posypeme na kostičky nakrájeným balkánským sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!