Lehký fazolkový salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- mletý černý pepř zálivka sůl 1 svazeček bazalka 4 lžíce extra panenský olivový olej 3 lžíce balsamikový ocet (bílý) salát 600 g fazolky 100 g pórek 1 ks mrkev 1 ks červená paprika 1 ks jarní cibulka 200 g balkánský sýr 8 ks cherry rajče
Postup Lehký fazolkový salát recept
Postup přípravy receptu
-
Fazolky očistíme a odřízneme jejich konce. Povaříme je asi 10 minut v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.
Zeleninu očistíme. Jarní cibulku a pórek nakrájíme nadrobno. Papriku nakrájíme na nudličky a rajčátka na půlky. Mrkev nastrouháme na silnější nudličky.
V misce smícháme olej, balzamikový ocet, okořeníme a přidáme nasekanou bazalku.
Zeleninu přelijeme zálivkou a posypeme na kostičky nakrájeným balkánským sýrem.