Ledvinky na smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
2-3 lžičky kmín
2-4 lžíce hladká mouka
1-2 kelímky smetana ke šlehání
4 ks vepřové ledvinky

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si připravíme ledviny. Omyjeme je a zbavíme kanálků. Já je rozpůlím a vykrájím část bez kanálků. Protože to dělám kousek po kousku, tak mám ledvinky rovnou i nakrájené.

  2. Kousky ledvinek dáme do cedníku, propláchneme pod tekoucí vodou a pak ještě minimálně dvakrát spaříme vařící vodou. Ledvinky namočíme do mléka a dáme do lednice přes noc.Těsně před přípravou je ještě propláchneme a můžeme je spařit vařící vodou.

  3. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme kmín, ledvinky a asi 1 minutu restujeme. Pak ledvinky zalijeme vodou tak, aby byly ponořené a necháme vařit 5 - 10 minut bez pokličky. Víc ne, jinak ledvinky ztvrdnou.

  4. Mezitím si ve šlehačce rozmícháme hladkou mouku a šlehačku nalijeme na ledvinky. Podle toho, kolik chceme mít omáčky, můžeme použít i dvě šlehačky, popřípadě mléko. A opět ledvinky vaříme 5 - 10 minut, ale raději kratší dobu.

  5. Ledvinky na smetaně odstavíme a nakonec ochutíme solí či podravkou.

  6. Ledvinky na smetaně podáváme s houskovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!