Lasagne se smetanovým špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
sůl
3 ks vejce
30 g máslo
125 g smetana
300 g tvaroh
220 g lasagne
100 g parmazán
mletý černý pepř
400 g mražený špenát se smetanou

Postup přípravy receptu

  1. Špenát necháme trochu rozmrznout. Oloupaný česnek jemně nasekáme. Parmazán nastrouháme. Tvaroh smícháme dohladka se smetanou, česnekem, 60g parmazánu a vejci. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

  2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Formu o objemu 1,5 litru vymažeme máslem.

  3. Na dno formy rozetřeme několik lžic špenátu a zakryjeme listy nepřevařených lasagne. Listy tence potřeme tvarohovou směsí. Pak postupujeme znovu po vrstvách, dokud nespotřebujeme všechny přísady. Nakonec zbude vrstva špenátu. Špenát posypeme zbývajícím parmazánem a poklademe vločkami másla.

  4. Lasagne se smetanovým špenátem zapékáme na střední příčce při teplotě 180 °C asi 35 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!