Lasagne s uzenou treskou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce máslo
600 ml mléko
1 ks citron
2 lžíce med
200 g mozzarella
pepř
60 g strouhaný parmazán
1/2 hrnku hladká mouka
120 g vyloupané krevety
450 g předvařené lasagne
450 g uzená treska
120 g mořský jazyk bez kůže
3 ks pórky

Postup přípravy receptu

  1. Maso z uzené tresky, krevety a plátky mořského jazyka opepříme, ochutíme citronovou šťávou a odložíme

  2. Ve velkém kastrolu opékáme na másle 8 minut za občasného zamíchání pórky. Zaprášíme je moukou a ještě asi minutu zahříváme. Postupně vmícháme mléko. Získáme tak hustou, krémovitou omáčku

  3. V omáčce rozpustíme med a nastrouhanou mozzarellu a povaříme ji další 3 minuty. Potom omáčku odstavíme a vložíme do ní maso z ryb a krevety a opatrné zamícháme

  4. Do zapékací misky postupně naskládáme vrstvy lasagnových plátků

  5. a omáčky s masem tak, aby vrchní vrstvu tvořila omáčka. Posypeme nastrouhaným parmazánem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) 30 minut. Ihned podáváme

  6. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!