Lasagne s uzenou treskou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 lžíce máslo 600 ml mléko 1 ks citron 2 lžíce med 200 g mozzarella pepř 60 g strouhaný parmazán 1/2 hrnku hladká mouka 120 g vyloupané krevety 450 g předvařené lasagne 450 g uzená treska 120 g mořský jazyk bez kůže 3 ks pórky
Postup Lasagne s uzenou treskou
Postup přípravy receptu
-
Maso z uzené tresky, krevety a plátky mořského jazyka opepříme, ochutíme citronovou šťávou a odložíme
Ve velkém kastrolu opékáme na másle 8 minut za občasného zamíchání pórky. Zaprášíme je moukou a ještě asi minutu zahříváme. Postupně vmícháme mléko. Získáme tak hustou, krémovitou omáčku
V omáčce rozpustíme med a nastrouhanou mozzarellu a povaříme ji další 3 minuty. Potom omáčku odstavíme a vložíme do ní maso z ryb a krevety a opatrné zamícháme
Do zapékací misky postupně naskládáme vrstvy lasagnových plátků
a omáčky s masem tak, aby vrchní vrstvu tvořila omáčka. Posypeme nastrouhaným parmazánem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) 30 minut. Ihned podáváme
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny