Lasagne s mletým masem a zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 dl mléko
1 ks cibule
3 ks rajče
3 lžíce kečup
15 dkg eidam
1 balíček lasagne
1 lžíce hladká mouka
1 kg mleté maso
1 hrst sušené oregano
1 konzerva sterilovaná kukuřice
1 lžička mletý černý pepř
1 lžíce olivový olej na vymazání
1 lžička vegeta speciál

Postup přípravy receptu

  1. Lasagne uvaříme v osolené vodě, plátky těstovin vaříme postupně po třech plátcích.

  2. V pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na ní orestujeme mleté maso. Přidáme vegetu, pepř, rajčata nasekaná na kostičky, kukuřici a kečup. Všechno promícháním dobře spojíme.

  3. Máslo necháme rozpustit, na něm opražíme hladkou mouku. Když je mouka zlatavá, zalijeme ji mlékem. Bešamel vložíme do masové směsi, přidáme nastrouhaný eidam a oregano.

  4. Mísu vymažeme olivovým olejem. Poklademe vrstvu lasagní, směs mletého masa a opakujeme. Horní vrstvu posypeme sýrem a oreganem. Lasagne s mletým masem zapékáme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut.

  5. Lasagne s mletým masem a zeleninou rozdělíme na talíře a podáváme jako hlavní chod. Jsou dobré na oběd i večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!