Lasagne s mletým masem a zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 lžíce máslo
1 dl mléko
1 ks cibule
3 ks rajče
3 lžíce kečup
15 dkg eidam
1 balíček lasagne
1 lžíce hladká mouka
1 kg mleté maso
1 hrst sušené oregano
1 konzerva sterilovaná kukuřice
1 lžička mletý černý pepř
1 lžíce olivový olej na vymazání
1 lžička vegeta speciál
Postup Lasagne s mletým masem a zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Lasagne uvaříme v osolené vodě, plátky těstovin vaříme postupně po třech plátcích.
V pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na ní orestujeme mleté maso. Přidáme vegetu, pepř, rajčata nasekaná na kostičky, kukuřici a kečup. Všechno promícháním dobře spojíme.
Máslo necháme rozpustit, na něm opražíme hladkou mouku. Když je mouka zlatavá, zalijeme ji mlékem. Bešamel vložíme do masové směsi, přidáme nastrouhaný eidam a oregano.
Mísu vymažeme olivovým olejem. Poklademe vrstvu lasagní, směs mletého masa a opakujeme. Horní vrstvu posypeme sýrem a oreganem. Lasagne s mletým masem zapékáme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Lasagne s mletým masem a zeleninou rozdělíme na talíře a podáváme jako hlavní chod. Jsou dobré na oběd i večeři.