Lasagne alla bolognese recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 lžíce máslo
2 dl mléko
1 ks cibule
1 balíček lasagne
80 g parmazán
2 lžíce olivový olej
1 špetka mletá skořice
2 lžíce hladká mouka
1 špetka muškátový oříšek
1 špetka muškátový květ
1 plechovka loupaná rajčata
1 balíček mleté hovězí

Postup přípravy receptu

  1. Osmažíme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mleté hovězí maso a promícháváme, dokud není maso hotové. V průběhu přípravy přidáme sůl a pepř a také špetku muškátového oříšku. Přidáme rajčata, mohou být nakrájená, oloupaná čerstvá či z plechovky. Dusíme cca 30 minut, dokud není omáčka hladká. Přidáme trochu skořice a lžičku cukru. Omáčka by měla být sladkokyselá, chuť záleží na použitých rajčatech. Pokud je chuť mdlá, dochutíme rajčatovým protlakem.

  2. Do zapékací misky postupně přidáváme syrové plátky lasagní a hotovou omáčku do pater, jak nám vyjde.

  3. Bešamel si uděláme z másla a hladké mouky, světlou jíšku si rozmícháme ve studeném mléce. Osolíme a přidáme muškátový květ. Přilijeme na pekáček a posypeme strouhaným parmazánem.

  4. Lasagne alla bolognese zapékáme při 170 °C, dokud povrch nezhnědne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!