Langoše od Katky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej na smažení
těsto
1 lžíce cukr
0.5 lžičky sůl
1 ks vejce
250 ml mléko
0.5 kostky droždí
0.5 kg polohrubá mouka
podle chuti
3 stroužky česnek
kečup
sýr
tatarská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, vejce i sůl dáme do misky.

  2. Mléko nalijeme do malého kastrůlku a rozehřejeme tak, aby bylo vlažné. Poté do něj rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Čekáme, dokud se na povrchu mléka nevytvoří "pěna". Pak vlijeme kastrůlek mléka do již připravené misky s ingrediencemi. Těsto ručně zaděláme. Pak misku přikryjeme utěrkou a čekáme, dokud těsto na langoše nenakyne - asi 45 - 60 minut.

  3. Vykynuté těsto rozdělíme na bochánky a vyválíme.

  4. Postupně z něj smažíme langoše na pánvi s olejem nebo ve friťáku.

  5. Usmažené langoše pomažeme česnekem, který je rozdrcený v oleji. Langoše můžeme potřít kečupem, tatarkou nebo posypat sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!