Langoše od Katky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej na smažení těsto 1 lžíce cukr 0.5 lžičky sůl 1 ks vejce 250 ml mléko 0.5 kostky droždí 0.5 kg polohrubá mouka podle chuti 3 stroužky česnek kečup sýr tatarská omáčka
Postup Langoše od Katky recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku, vejce i sůl dáme do misky.
Mléko nalijeme do malého kastrůlku a rozehřejeme tak, aby bylo vlažné. Poté do něj rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Čekáme, dokud se na povrchu mléka nevytvoří "pěna". Pak vlijeme kastrůlek mléka do již připravené misky s ingrediencemi. Těsto ručně zaděláme. Pak misku přikryjeme utěrkou a čekáme, dokud těsto na langoše nenakyne - asi 45 - 60 minut.
Vykynuté těsto rozdělíme na bochánky a vyválíme.
Postupně z něj smažíme langoše na pánvi s olejem nebo ve friťáku.
Usmažené langoše pomažeme česnekem, který je rozdrcený v oleji. Langoše můžeme potřít kečupem, tatarkou nebo posypat sýrem.