Kakaový koláč s jahodami recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
-
3 ks vejce
šlehačka
1/2 lžičky prášek do pečiva
150 g cukr moučka
100 g hrubá mouka
6 lžic horká voda
500 g čerstvé jahody
3 lžíce kakaový přášek
1 balíček červené cukrářské želé
Postup Kakaový koláč s jahodami
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme a promícháme s kypřícím práškem a kakaem. Žloutky oddělíme od bílků. Formu vytřeme tukem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C
Žloutky utřeme s cukrem a horkou vodou do pěny. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. K napěněným žloutkům postupně přidáváme mouku s kakaem a tuhý sníh z bílků
Těsto vlijeme do koláčové nebo dortové formy a zvolna pečeme 25 - 30 minut. Záleží na typu trouby a velikosti formy. Hotový kakaový koláč necháme vychladnout
Jahody očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Podle návodu na obalu připravíme červenou cukrářskou želatinu. Vychladlý koláč poklademe nakrájenými jahodami, zalijeme želatinou a necháme ztuhnout
Kakaový koláč s jahodami rozdělíme na porce a podáváme s čerstvě ušlehanou smetanou ke kávě nebo čaji.