Lahodné borůvkové vafle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g cukr
1 špetka sůl
4 ks vejce
1 lžička prášek do pečiva
200 ml podmáslí
3 lžíce med
250 g borůvky
0 lžiček mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
350 g hladká mouka
1 lžička citronová kůra
na ozdobu
šlehačka
borůvky
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Dvě lžíce borůvek rozmačkáme. Máslo s cukrem a špetkou soli utřeme do pěny. Přidáváme vejce postupně po jednom, podmáslí, rozmačkané borůvky, mletou skořici, nastrouhanou citronovou kůru a med. Dále přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva. Do promíchaného těsta přidáme celé čisté a osušené borůvky, pár si jich můžeme nechat na ozdobu. Těsto ještě jednou dobře promícháme a necháme 10 minut odstát.

  2. V dobře rozehřátém a tukem vymazaném vaflovači tvoříme vafle. Z těsta odebíráme asi 75 ml na jednu vafli.

  3. Lahodné borůvkové vafle ozdobíme borůvkami a šlehačkou, popřípadě zmrzlinou, a podáváme jako výborný dezert nebo snídani.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!