Labužnické fazole recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
2 ks paprika
1 ks cibule
4 ks rajče
350 g fazole
mletý pepř
12 ks anglická slanina
petrželová nať
1-2 lžíce sladký kečup

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme, papriku a rajčata nakrájíme na kousky.

  2. Na oleji zpěníme cibulku. Přidáme papriku a rajčata. Směs podusíme, vmícháme kečup a fazole. Směs osolíme a opepříme. Petrželku smícháme s česnekem. Touto směsí potřeme slaninu a stočíme ji do závitku. Slaninové závitky rozložíme na dno zapékací mísy a zakryjeme fazolovou směsí. Labužnické fazole zapékáme asi 25 minut.

  3. Hotové labužnické fazole podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!