Kysané zelí s uzenými kotletami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
500 g brambory
50 g sádlo
1 kg kysané zelí
1 kg uzená kotleta

Postup přípravy receptu

  1. Třílitrový hrnec vymažeme sádlem, narovnáme do něho asi dvoucentimetrovou vrstvu zelí, na ně naskládáme kotlety, pak znovu zelí a znovu kotlety, navrch zelí, nahoru nalijeme lžíci sádla a narovnáme tenké plátky slaniny.

  2. Obsah hrnce zalijeme litrem vody, přiklopíme a vaříme velice zvolna doměkka. Podle potřeby doléváme vodou, ale nakonec se musí tekutina takřka všechna vyvařit.

  3. Kysané zelí s uzenými kotletami podáváme horké. Vhodnou přílohou jsou brambory, knedlíky nebo čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!