Kynuté těsto na pizzu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžíce olej
sůl
150 ml voda
20 g droždí
300 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vlažnou vodu smícháme s olejem a rozpustíme v ní droždí.

  2. Mouku trochu osolíme a prosejeme. Vlijeme "kvásek" a těsto na pizzu hněteme tak dlouho, dokud není hladké a nepřichytává se na stěny nádoby.

  3. Takto připravené těsto na pizzu přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut kynout. Po této době těsto opět krátce prohněteme.

  4. Kynuté těsto na pizzu rozložíme do vymazané formy nebo na vymazaný plech a doplňujeme podle chuti šunkou, sýrem, rajčaty, kečupem, bylinkami a nejrůznější zeleninou.

  5. Kynuté těsto na pizzu s nejrůznější ingrediencemi pečeme v rozpálené troubě dozlatova a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!