Kynuté sýrové rohlíky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička cukr
3 lžičky sůl
1 ks vejce
2 lžíce máslo
1 ks žloutek
1 hrnek mléko
25 g droždí
3 hrnky polohrubá mouka
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Z kvasnic, poloviny teplého mléka a lžičky cukru uděláme kvásek. Do osolené mouky přidáme žloutek, vykynutý kvásek, zbylé mléko a rozpuštěné máslo. Zaděláme těsto, které hněteme dost dlouho. Těsto necháme vykynout na teplém místě

  2. Z vykynutého těsta vyválíme plát silný asi 5mm a vykrajujeme trojúhelníky, které stáčíme do ruliček. Takto připravené rohlíky klademe na plech vyložený pečícím papírem a ještě chvíli je necháme kynout. Pomažeme je rozšlehaným vejcem, posypeme špetkou soli a strouhaným sýrem. Kynuté sýrové rohlíky pečeme při 180 °C zhruba 20 - 25 minut, než zezlátnou

  3. Kynuté sýrové rohlíky podáváme teplé nebo i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!