Kynuté svatební koláčky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

10 g sůl
2 ks vejce
250 g máslo
4 lžíce rum
rum
5 ks žloutek
2,5 dl mléko
50 g sádlo
100 g droždí
100 g cukr krupice
200 g cukr krupice
cukr moučka
300 g hladká mouka
citronová kůra
700 g polohrubá mouka
500 g měkký tvaroh
rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  1. Z 2,5 dl mléka, špetky cukru a droždí zaděláme kvásek. Do mísy nasypeme mouky, cukr, citronovou kůru, sůl, žloutky, rozpuštěné máslo a sádlo, rum, asi 0,5 dl smetany a nakonec kvásek. Zaděláme těsto a necháme v teple vykynout. Připravíme si tvarohovou náplň. Tvaroh, cukr, vejce a citronovou kůru jednoduše smícháme

  2. Z těsta ukrajujeme lžící kousky, které naplníme tvarohovou nádivkou a zakulatíme. Kuličky klademe na vymazaný plech pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova

  3. Hotové kynuté svatební koláčky potíráme rozpuštěným máslem s rumem a obalujeme v cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!