Kynuté slané tyčinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
1 ks vejce
5 lžic mléko
20 g droždí
280 g hladká mouka
120 g měkké máslo
podle chuti
kmín
mák
strouhaný sýr
cukrářská sůl
na potření
bílek

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kvásek z teplého mléka (5 lžic), droždí a špetky cukru. Lze vmíchat trochu hladké mouky po nakynutí. Pak přidáme všechny ingredience a zaděláme v těsto, dobře vymícháme, přikryjeme utěrkou a necháme kynout v teple 1/2 až 1 hodinu.

  2. Těsto vyndáme na vál, vyválíme asi na 3mm silnou placku. Rozkrájíme na tyčinky, potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme solí, kmínem, mákem nebo strouhaným sýrem. Záleží, jaké chceme kombinace.

  3. Kynuté slané tyčinky přemístíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C. Slané tyčinky pečeme dozlatova.

  4. Kynuté slané tyčinky podáváme teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!