Kynuté koláčky s rybízem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks žloutek
200 ml mléko
1 kostka droždí
100 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
500 g hladká mouka
80 g změklé máslo
na potření
1 ks vejce
náplň
1 ks vejce
1 kostka tvaroh
100 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
drobenka
20 g máslo
20 g cukr krupice
20 g hrubá mouka
náplň 1
100-150 g červený rybíz

Postup přípravy receptu

  1. Mouku nasypeme do mísy, doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Přidáme lžičku cukru a trochu vlažného mléka. V teple necháme vzejít kvásek. Pak přidáme ostatní suroviny a vařečkou vypracujeme hladké vláčné těsto. Necháme v teple hodinu kynout.

  2. Z tvarohu, cukrů a vejce umícháme náplň. Těsto rozdělíme na vál na stejně velké kousky. Náplň rozdělíme na kousky těsta a pomocí prstů zabalíme, aby nám náplň nevytekla. Necháme 15 minut kynout.

  3. Z másla, cukru a mouky si připravíme drobenku. Koláčky potřeme rozšlehaným vejcem a do středu udělame malou jamku, kterou naplníme kuličkami rybízu. Povrch koláčků posypeme drobenkou, naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut na 180 °C.

  4. Recept je asi na 40 kousků kynutých koláčků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!