Květákový salát s hořčicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
voda
1 ks květák
zálivka
2 ks vejce
4 lžíce ocet
8 lžic olivový olej
mletý bílý pepř
2 lžičky dijonská hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, rozebereme na růžičky a ve slané vodě je uvaříme doměkka. Vaříme je zhruba 15 - 20 minut, záleží na velikosti růžiček. Uvařené růžičky vyjmeme, necháme okapat a vychladit.

  2. Zatím si připravíme zálivku. Vejce rozšleháme s hořčicí a špetkou soli. Pak za stálého míchání opatrně přidáváme po kapkách olej a ocet. Zálivku necháme vychladnout.

  3. Studený květák nakrájíme na menší růžičky, naservírujeme do misky a přelijeme zálivkou. Květákový salát s hořčicí podáváme ihned a nejlépe vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!