Kakaová roláda s pistáciovým krémem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- sůl 6 ks vejce 10 dkg kakao 300 ml mléko 4 lžíce cukr moučka 24 dkg cukr krystal 20 dkg polohrubá mouka kypřící prášek do pečiva 5 dkg pšeničné klíčky 20 dkg máslo nebo hera 1 ks pistáciový pudink dr.oetker
Postup Kakaová roláda s pistáciovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce dáme do mísy s krystalovým cukrem a vyšleháme el. šlehačem na hustý krém. Postupně přisypáváme mouku smíchanou se solí, práškem do pečiva, kakaem a pšeničnými klíčky. Promícháme, nalejeme na velký plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C několik minut. Do těsta píchneme špejlí nebo párátkem a když se těsto nelepí, je hotové. Po vyjmutí z trouby necháme plát vychladnout. Plát na roládu pomažeme rovnoměrnou vrstvou krému, stočíme do rolády a nakonec roládu krémem namažeme i na povrchu
Na krém si svaříme za stálého míchání mléko s pudinkem. Povrch pudinku posypeme trochou cukru, aby se nevytvořil škraloup. Necháme zcela vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Pudink i máslová pěna musí mít stejnou, nejlépe pokojovou teplotu, aby se při šlehání krém nesrazil. Pudink vyšleháme dohladka a po částech zašleháváme do máslové pěny. Vznikne nám lehký krém bez hrudek
Roládu namazanou krémem uvnitř i vně můžeme ještě sypat nesolenými umletými pistáciovými jádry.