Kakaová roláda s pistáciovým krémem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

sůl
6 ks vejce
10 dkg kakao
300 ml mléko
4 lžíce cukr moučka
24 dkg cukr krystal
20 dkg polohrubá mouka
kypřící prášek do pečiva
5 dkg pšeničné klíčky
20 dkg máslo nebo hera
1 ks pistáciový pudink dr.oetker

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce dáme do mísy s krystalovým cukrem a vyšleháme el. šlehačem na hustý krém. Postupně přisypáváme mouku smíchanou se solí, práškem do pečiva, kakaem a pšeničnými klíčky. Promícháme, nalejeme na velký plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C několik minut. Do těsta píchneme špejlí nebo párátkem a když se těsto nelepí, je hotové. Po vyjmutí z trouby necháme plát vychladnout. Plát na roládu pomažeme rovnoměrnou vrstvou krému, stočíme do rolády a nakonec roládu krémem namažeme i na povrchu

  2. Na krém si svaříme za stálého míchání mléko s pudinkem. Povrch pudinku posypeme trochou cukru, aby se nevytvořil škraloup. Necháme zcela vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Pudink i máslová pěna musí mít stejnou, nejlépe pokojovou teplotu, aby se při šlehání krém nesrazil. Pudink vyšleháme dohladka a po částech zašleháváme do máslové pěny. Vznikne nám lehký krém bez hrudek

  3. Roládu namazanou krémem uvnitř i vně můžeme ještě sypat nesolenými umletými pistáciovými jádry.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!