Květákový nákyp s tofu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 ks květák
2 ks tofu
podle potřeby
olej
strouhanka
otruby
podle chuti
sůl
bylinky
chilli
muškátový květ
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě uvaříme skoro doměkka. Vodu slijeme a květák rozšťoucháme ve větší míse šťouchadlem na brambory, popřípadě rozsekáme nožem. Tofu - chilli a bazalkové nebo podle chuti - marinované, uzené či bílé nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Nakrájené tofu přidáme ke květáku, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového květu, popřípadě i chilli koření, dále celá vejce nebo žloutky a sníh ušlehaný z bílků. Do květákového nákypu můžeme přidat i čerstvé či sušené bylinky (celerová i petrželová nať, bazalka apod.).

  3. Pokud by byl nákyp příliš řídký, zahustíme ho otrubami (ovesné, pšeničné, špaldové) nebo strouhankou. Promíchaný nákyp dáme do pekáčku vymazaného olejem a vysypaném strouhankou a uhladíme.

  4. Květákový nákyp s tofu pečeme asi 40 minut při 180 °C v elektrické troubě v nižší poloze.

  5. Květákový nákyp s tofu podáváme jako hlavní chod k obědu nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!