Květákový nákyp s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
40 g máslo
1 ks cibule
1 ks květák
150 g houby
60 g hladká mouka
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Květák uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Pak květák rozebereme na růžičky a nasekáme. Houby a cibuli očistíme. Cibuli nasekáme, houby nakrájíme na plátky nebo kousky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, osolíme a podusíme.

  3. Žloutky utřeme s máslem, přidáme mouku, podušené houby, nakrájený květák, kmín a sníh z bílků. Květákovou směs rozložíme do vymazané zapékací misky a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.

  4. Květákový nákyp s houbami podáváme s brambory, hranolky, samostatně nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!