Květákový mozeček se salámem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
2 ks cibule
1 ks květák
120 g měkký salám
podle chuti
sůl
pažitka
mleté černé koření

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, umyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme ve slané vodě. Uvařený květák vybereme z hrnce a necháme okapat. Po vychladnutí květák ještě nakrájíme na menší kousky.

  2. Salám nakrájíme na malé kostičky. Cibuli očistíme, nakrájíme rovněž na malé kostičky a zpěníme na pánvi. Přidáme květák, salám a za stálého míchání prohřejeme.

  3. Mezitím si v hrnku rozšleháme vejce se solí, černým mletým kořením a pažitkou.

  4. Směs nalijeme do květákové směsi a mícháme, dokud vejce neztuhnou.

  5. Květákový mozeček se salámem podáváme s chlebem anebo s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!