Květákové karbanátky se sýrem a uzeným recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 ks květák
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
cibulka s natí
mletý kmín
tvrdý sýr
uzená slanina
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Uvařený menší květák nastrouháme nahrubo do větší mísy. Minimálně 5 stroužků česneku oloupeme a rozetřeme nebo prolisujeme. Eidam nastrouháme na jemném struhadle. Mladou cibulku nasekáme i s natí na jemno. Uzenou slaninu nakrájíme na malé kousky.

  2. K nastrouhanému květáku přidáme 3 vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku, mletý kmín, strouhaný eidam, mladou cibulku i s natí a uzenou slaninu. Vše přidáme podle chuti a směs důkladně promícháme. Nyní přidáme strouhanku tak, aby vznikla směs tuhé konzistence na karbanátky.

  3. Rukou tvoříme karbanátky a ihned je pokládáme do pánve s větším množstvím oleje. Vrstva oleje by měla sahat do 1/2 výšky karbanátků, protože se pak nepřichytí. Karbanátky smažíme z obou stran.

  4. Květákové karbanátky se sýrem a uzeným podáváme s libovolně upravenými brambory. Já vždy nevynechám přidat na talíř nějakou zeleninu. Pokud karbanátky nesníme naráz, dáme si je na malý tácek zmrazit odděleně. Až ztuhnou, dáme je do sáčku a budeme je mít připravené na jindy.

  5. Do doby přípravy nepočítám dobu na uvaření květáku. V receptu většinu surovin uvádím podle chuti, protože jsem do karbanátků skutečně dala to, co jsem doma našla. Uzenina jim dá pěknou šťávu, nemusí to být důsledně tento druh.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!