Květáková rychlovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks vejce
4 lžíce strouhanka
1 ks květák
podle potřeby
3 dl olej na smažení
strouhanka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Celou hlávku květáku očistíme a uvaříme doměkka v mírně osolené vodě. Slijeme vodu, necháme vychladnout a rozmačkáme.

  2. Ke květáku přidáme 1 vejce, strouhanku, sůl a zamícháme. Lžičkou klademe do strouhanky hromádky, ze kterých vytvarujeme karbanátky.

  3. Květákové karbanátky smažíme na tenké vrstvě oleje, poté je ukládáme na papírové ubrousky, aby vysály přebytečný tuk.

  4. Květákovou rychlovku podáváme s vařeným bramborem, kyselou okurkou nebo s kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!