Květák po italsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
2 lžíce vývar
1 ks zelená paprika
30 g tvrdý sýr
1 ks květák (velký)
1 lžíce drobně sekaná petrželová nať
1 plechovka malý rajský protlak

Postup přípravy receptu

  1. Květák vložíme do vroucí osolené vody s octem a vaříme přibližně 10 až 12 minut.

  2. Česnek rozetřeme se solí, zpěníme na oleji a pokapeme vodou, aby nezhořkl. Přidáme petrželku, protlak, vývar, opepříme a povaříme. Papriku zbavíme jadřince a jemně nasekáme.

  3. Polovinu přimícháme k protlaku a touto omáčkou polijeme uvařený horký květák, který nakonec posypeme strouhaným sýrem a zbytkem papriky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!