Kuřecí závitky podle Petra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g žampióny
1 ks hermelín
1 lžíce sójová omáčka
2 lžíce ostrý kečup
4 ks kuřecí řízek
2 lžíce sekaná pažitka nebo petrželka
100 g tlusté od šunky
100 g cikánská pečeně
podle chuti
sůl
chilli
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme náplň do kapes. Žampióny očistíme, pokrájíme na kolečka a orestujeme na drobně pokrájeném tlustém od šunky. Po restování přidáme sekanou petrželku a nasekanou mladou cibuli, krátce prohřejeme a odstraníme z ohně.

  2. Z masa vytvoříme kapsy, které osolíme, opepříme a naplníme náplní, na plátky pokrájeným sýrem a plátkem pečeně (část sýru a pečeně odložíme stranou). Kapsu z kuřecího spíchneme párátky a vložíme na zbytek drobně pokrájeného tlustého od šunky, které jsme předtím rozškvařili na hluboké pánvi. Krátce restujeme maso a trochu podlijeme. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.

  3. Maso vyjmeme a přeložíme na ohřátý talíř, ze zbytku po dušení si připravíme pikantní omáčku. Přidáme vodu podle potřeby, sójovou omáčku, zbytek sýra, kečup a zbytek pečeně pokrájené na kostičky. Popřípadě zbytek náplně. Za stálého míchání rozpustíme sýr, můžeme zahustit kečupem, přidáme chilli podle chuti a můžeme ještě dosolit a dopepřit.

  4. Touto omáčkou přelijeme kuřecí závitky a podáváme s vařeným bramborem uvařeným s lístkem bazalky a kmínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!