Kuřecí tajine s citrony a olivami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce máslo 3 ks cibule 1 ks kuře 1 svazek petržel 1 lžička šafrán 1 lžička zázvor 1 lžička koriandr 5 lžic olivový olej 200 g zelené olivy 2 ks citron na šťávu 2 ks čerstvý nebo naložený citron podle chuti sůl mletý pepř
Postup Kuřecí tajine s citrony a olivami recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře naporcujeme nebo koupíme už naporcované. Zeleninu i citrony dobře očistíme (použijeme-li čerstvé). Zeleninu nakrájíme na kousky, citrony na měsíčky.
V tajinu osmahneme na olivovém oleji s máslem kousky kuřete. Přidáme nakrájenou cibuli, petržel, zázvor, šafrán, sůl, mletý pepř a nakrájené (naložené) citrony. Zalijeme třemi sklenkami vody, přiklopíme poklicí a vaříme 30 minut. Občas promícháme a je-li třeba, podlijeme vodou. Přimícháme koriandr a citronovou šťávu a vaříme dalších 15 minut. Před dokončením přidáme ke kuřecímu tajine s citrony ještě olivy a můžeme servírovat.
Důležité upozornění: Ne každý keramický tajine je určený na vaření na sporáku, proto si nejprve ověřte u výrobce či prodejce, jestli to ten váš zvládne, můžu doporučit tajine od Emile Henry z řady Flame - tam výrobce výslovně uvádí, že může i na sporák, nejen do trouby!