Kuřecí stehna s fenyklem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g mrkev
250 g žampiony
4 ks kuřecí stehno
150 g hlíza fenyklu
100 g pastiňák
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
chilli koření
3-4 lžíce kořeněný olej

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Žampiony a fenykl nakrájíme na plátky. Mladou mrkev a pastiňák nakrájíme na větší špalíčky. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a kůži nařízneme.

  2. Do kuřecích stehen vetřeme koření. V pánvi rozehřejeme olej a stehna důkladně ze všech stran orestujeme.

  3. Připravíme si parní hrnec. Do spodní nádoby dáme zeleninu, do horní maso. Stehna vaříme v páře do změknutí. Můžeme také použít římský hrnec.

  4. Kuřecí stehna s fenyklem podáváme se zeleninou a přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!