Kuřecí stehna na pomerančích recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 ks kuřecí spodní stehno
1 lžíce worcestrová omáčka
5 lžic pomerančová marmeláda
1 ks šťáva z velkého pomeranče
podle chuti
sůl, pepř
nastrouhaná pomerančová kůra z 1/2 pomeranče
na ozdobu
mandlové plátky
proužky barevných paprik
plátky pomeranče

Postup přípravy receptu

  1. Do každého stehna uděláme asi 3 hluboké zářezy. Stehna vložíme do velkého hrnce s vařící vodou, přikryjeme a vaříme 5-10 minut.

  2. Po uvaření stehna vyjmeme a dobře osušíme. Připravíme si glazůru: Pomerančovou marmeládu, worchester, pomerančovou šťávu i kůru, sůl a pepř dáme do rendlíku a opatrně zahříváme až se vše spojí.

  3. Předvařená kuřecí stehna potřeme důkladně glazůrou a opékáme nad žhavými uhlíky asi 10-15 minut. Během opékání obracíme a potíráme.

  4. Hotová kuřecí stehna na pomerančích dáme na talířky ozdobené zeleninou a plátky pomeranče.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!