Kuřecí špíz s bazalkovým dipem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
130 g pórek
600 g kuřecí prsa
130 g menší žampiony
omáčka
sůl
1 lžíce plnotučná hořčice
1 kelímek smetana ke šlehání
2 lžíce čerstvá bazalka
podle potřeby
olej na opečení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky. Pórek očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Žampiony očistíme a přepůlíme.

  2. Maso, pórek a žampiony střídavě napichujeme na grilovací jehly. Rozpálíme olej a špízy rychle opečeme ze všech stran. Pak snížíme plamen, dopečeme 8 - 10 minut pod rozehřátým grilem a osolíme.

  3. Bazalku nasekáme nadrobno a orestujeme s trochou oleje. Přilijeme smetanu, přidáme hořčici a podle chuti osolíme. Za stálého míchání vaříme omáčku do zhoustnutí.

  4. Hotové špízy přelijeme teplou omáčkou a podáváme s opečenými brambory nebo čerstvým tmavým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!