Kuřecí špíz s bazalkovým dipem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
sůl
130 g pórek
600 g kuřecí prsa
130 g menší žampiony
omáčka
sůl
1 lžíce plnotučná hořčice
1 kelímek smetana ke šlehání
2 lžíce čerstvá bazalka
podle potřeby
olej na opečení
Postup Kuřecí špíz s bazalkovým dipem recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky. Pórek očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Žampiony očistíme a přepůlíme.
Maso, pórek a žampiony střídavě napichujeme na grilovací jehly. Rozpálíme olej a špízy rychle opečeme ze všech stran. Pak snížíme plamen, dopečeme 8 - 10 minut pod rozehřátým grilem a osolíme.
Bazalku nasekáme nadrobno a orestujeme s trochou oleje. Přilijeme smetanu, přidáme hořčici a podle chuti osolíme. Za stálého míchání vaříme omáčku do zhoustnutí.
Hotové špízy přelijeme teplou omáčkou a podáváme s opečenými brambory nebo čerstvým tmavým chlebem.