Kuřecí směs v bramboráku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
1 dl voda
1 ks pórek
2 dl kečup
1 lžíce med
3 ks kuřecí prsa
1 ks větší cibule
sójová omáčka
3 lžíce škrobová moučka
20 dkg mražená zelenina
worcestrová omáčka
1 lžička mletá sladká paprika
1 ks menší červená paprika
1 ks menší zelená paprika
1 plechovka krájené žampiony v mírně slaném nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Bramboráky si připravíme podle mého receptu

  2. Na kuřecí směs pro 4 osoby nám postačí 3 řízky. Nakrájíme si je na nudličky nebo menší kostičky a lehce osolíme. Ze solamylu na masové směsi a sladké mleté papriky si připravíme směs, ve které kostičky promícháme a necháme alespoň 10 minut odležet v lednici

  3. Mezitím si můžeme připravit zbytek surovin. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, stroužky česneku na jemné plátky. Vhodíme na rozpálený olej a chvilku promícháme. Než cibulka zesklovatí, přidáme i maso, aby se zatáhlo. Za občasného míchání děláme asi 5 minut. Pak přidáme na maso lžíci medu a ještě chvilku promícháme. Na nudličky pokrájíme i papriku, očištěný pórek na kolečka a vše přidáme na pánvičku, podlijeme trochou vody a lehce podusíme

  4. Z konzervy žampionů slijeme vodu a přidáme ke směsi. Přidáme mraženou zeleninovou směs podle chuti každého (já jsem dala jen mrkev, hrášek a kukuřici) a dusíme dalších 10 minut. Občas promícháme a podlijeme trochou teplé vody. Na dochucení použijeme sójovou omáčku a worchester

  5. Cca 5 minut před koncem přilijeme skleničku kečupu rozmíchanou ve vodě a kuřecí směs ještě chvilku provaříme

  6. Na talíř položíme bramborák, na polovinu dáme směs kuřecího a zeleniny, přikryjeme druhou polovinou bramboráku

  7. Tuto směs můžeme použít i jako čínu, v tom případě podáváme s rýží nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!