Kuřecí salát s hroznovým vínem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 lžička rozmarýn 0 ks citron 1 ks bobkový list 400 g kuřecí prsa 150 ml smetana ke šlehání 4 listy hlávkový salát 10 ml portské víno 400 g červené hroznové víno 4 kuličky celé nové koření podle chuti sůl pažitka mletý bílý pepř
Postup Kuřecí salát s hroznovým vínem recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme bobkový list, nové koření, čerstvý rozmarýn, citrónovou kůru a zalijeme portským. Vše společně dusíme pod poličkou asi 10 minut.
Bobule hroznového vína rozkrojíme napůl a vybereme semínka. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Do šťávy po pečení nalijeme smetanu. Chvilku povaříme, odstavíme a přidáme citrónovou šťávu.
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, rozložíme na listy salátu a poklademe hroznovým vínem. Přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou.
Kuřecí salát s hroznovým vínem podáváme s pečivem.