Kuřecí salát s hroznovým vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžička rozmarýn
0 ks citron
1 ks bobkový list
400 g kuřecí prsa
150 ml smetana ke šlehání
4 listy hlávkový salát
10 ml portské víno
400 g červené hroznové víno
4 kuličky celé nové koření
podle chuti
sůl
pažitka
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme bobkový list, nové koření, čerstvý rozmarýn, citrónovou kůru a zalijeme portským. Vše společně dusíme pod poličkou asi 10 minut.

  2. Bobule hroznového vína rozkrojíme napůl a vybereme semínka. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Do šťávy po pečení nalijeme smetanu. Chvilku povaříme, odstavíme a přidáme citrónovou šťávu.

  3. Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, rozložíme na listy salátu a poklademe hroznovým vínem. Přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou.

  4. Kuřecí salát s hroznovým vínem podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!