Kuřecí rarášci s bramborovou kaší recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

600 g kuřecí prsa
podle chuti
sůl
těstíčko
4 ks vejce
300 ml pivo
60 g tvrdý sýr
příloha
60 g máslo
1 kg brambory
200 ml smetana
podle potřeby
strouhanka
hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Umyté brambory dáme vařit do osolené vody. Sýr nastrouháme na jemno a mouku promícháme s jemnou strouhankou.

  2. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a osolíme. Vejce našleháme s pivem, nastrouhaným sýrem a takovým množstvím strouhankové směsi, abychom získali hustší těstíčko, ve kterém obalíme kuřecí kousky.

  3. Obalené kuřecí kousky smažíme na oleji ze všech stran dozlatova a ukládáme na sací ubrousek.

  4. Uvařené brambory slijeme a s plátky másla rozmačkáme. Rozmačkané brambory našleháme s teplou smetanou na hladkou bramborovou kaši. Bramborovou kaši můžeme dochutit špetkou nastrouhaného muškátového oříšku nebo nastrouhaným parmazánem.

  5. Kuřecí rarášky s bramborovou kaší podáváme jako dobrý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!