Kuřecí plátky s bylinkovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
sůl
50 g máslo
2 snítky petrželka
100 ml mléko
2 ks cibule
250 ml smetana
rajče
olej na smažení
2 snítky čerstvá bazalka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
paprika (zelená)
4 ks kuřecí prsní řízek

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na slabé plátky. Bazalku a petrželku nasekáme najemno. Česnek utřeme se solí

  2. Maso zlehka naklepeme, potřeme česnekem se solí a opečeme dorůžova na rozehřátém oleji. Ochutíme červenou sladkou paprikou. Opečené maso z pánve vyjmeme

  3. Na pánev s olejem po smažení masa nasypeme nakrájenou cibuli a smažíme ji než zesklovatí. Přidáme máslo a když se rozpustí, přilijeme smetanu, mléko a přisypeme nasekané bylinky. Bylinkovou omáčku 2 minuty povaříme, přisolíme a opepříme. Čerstvou bazalku a petrželku můžeme nahradit v obou případech 1 lžičkou sušených nebo drcených bylinek

  4. Kuřecí plátky s bylinkovou omáčkou podáváme s pečenými bramborami, s rýží nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!