Kuřecí pilaf na asijský způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 hrnek rýže
1 ks anýz
1 lžička sekané mandle
1 ks celá skořice
1 hrnek vařené kuřecí maso
podle chuti
1 lžička sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jemně nasekáme cibuli a osmahneme ji v oleji. Když je sklovitá, přidáme anýz a kousek celé skořice spolu s celou dávkou rýže. Za stálého míchání počkáme, až většina rýže změní barvu na mléčnou. Ihned přidáme veškerý studený kuřecí vývar a vše přivedeme do varu. Oheň stáhneme na minimum, přidáme sůl a pepř, zamícháme. Základ pilafu přikryjeme pokličkou a necháme dusit 25 minut. Pokličku nezvedneme, až na konci 25ti minut!

  2. Mezi tím nakouskujeme vařené kuřecí maso. Osmahneme mandle a postatio na sucho.

  3. Když je rýže hotová, vyjmeme anýz a skořici. Pak vmícháme připravené kuřecí a praženou směs z pánve. Kuřecí pilaf dochutíme solí, pepřem a 1 lžící neslaného másla. Nakonec promícháme a je hotovo.

  4. Kuřecí pilaf na asijský způsob ozdobíme jarní cibulkou nebo sekanou pažitkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!