Kuřecí pilaf na asijský způsob recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 1 lžíce máslo 1 ks cibule 1 hrnek rýže 1 ks anýz 1 lžička sekané mandle 1 ks celá skořice 1 hrnek vařené kuřecí maso podle chuti 1 lžička sůl mletý pepř
Postup Kuřecí pilaf na asijský způsob recept
Postup přípravy receptu
-
Jemně nasekáme cibuli a osmahneme ji v oleji. Když je sklovitá, přidáme anýz a kousek celé skořice spolu s celou dávkou rýže. Za stálého míchání počkáme, až většina rýže změní barvu na mléčnou. Ihned přidáme veškerý studený kuřecí vývar a vše přivedeme do varu. Oheň stáhneme na minimum, přidáme sůl a pepř, zamícháme. Základ pilafu přikryjeme pokličkou a necháme dusit 25 minut. Pokličku nezvedneme, až na konci 25ti minut!
Mezi tím nakouskujeme vařené kuřecí maso. Osmahneme mandle a postatio na sucho.
Když je rýže hotová, vyjmeme anýz a skořici. Pak vmícháme připravené kuřecí a praženou směs z pánve. Kuřecí pilaf dochutíme solí, pepřem a 1 lžící neslaného másla. Nakonec promícháme a je hotovo.
Kuřecí pilaf na asijský způsob ozdobíme jarní cibulkou nebo sekanou pažitkou a ihned podáváme.