Kuřecí pekáček s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks cibule
150 g žampiony
400 g kuřecí prsa
120 g tvrdý sýr
4 ks vařené brambory ve slupce
podle chuti
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek
podle potřeby
máslo
mléko
3 lžíce olivový olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Kuřecí nudličky orestujeme na pánvi s olivovým olejem a rozmáčknutým česnekem. Hotové kuřecí nudličky osolíme, opepříme a necháme zatím stranou. Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Na másle s nasekanou cibulkou orestujeme čisté houby nakrájené na slabé plátky. Houby podusíme doměkka. Poté je promícháme s kuřecími nudličkami.

  3. Z másla, mouky a teplého mléka si připravíme bešamelovou omáčku. Omáčku dochutíme solí, pepřem a špetkou strouhaného muškátového oříšku. Bešamel promícháme s kuřecími nudličkami s houbami a směs uhladíme do zapékací formy, kterou jsme dobře vymazali a vysypali strouhankou, nebo vyložili pečicím papírem. Na směs rozprostřeme nakrájené brambory a posypeme strouhaným sýrem. Formu vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Teplotu snížíme na 180 °C a zapékáme asi 20 minut. Sýr se musí pěkně roztavit. Kuřecí pekáček s houbami po upečení necháme 10 minut stát.

  4. Kuřecí pekáček s houbami podáváme jako sytý hlavní chod s oblíbeným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!