Kuřecí noky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžíce máslo
2-3 lžíce strouhanka
2 ks cibule
2-3 lžíce hrubá mouka
250 g kuřecí maso
250 g kuřecí játra
podle chuti
sůl
kari koření
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso i játra pomeleme, smícháme s vejci, osolíme, okořeníme kari kořením a sekanou petrželkou. Zahustíme hrubou moukou a podle potřeby strouhankou.

  2. Z hustého těsta vykrajujeme namočenou lžící nočky, které zaváříme do osolené vody a vaříme asi 7 minut. Pak je scedíme, dáme do mísy a přelijeme na másle usmaženou cibulkou (nakrájenou nadrobno).

  3. Kuřecí noky podáváme k dušené zelenině a bramborám nebo jen k bramborové kaši se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!