Kuřecí maso v zelenině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 g olej
sůl
160 g brambory
pažitka
200 g pórek
200 g kuřecí prsa
mletý bílý pepř
zelená petrželka
60 g sterilovaná kukuřice
mletá sladká paprika
20 ml hustá zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso omyjeme, dobře osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Očištěný a omytý pórek pokrájíme na špalíčky, brambory oškrábeme, rozčtvrtíme a propláchneme vodou. Kukuřici slijeme a na sítě necháme okapat. Omyté bylinky jemně nasekáme.

  2. Na pánvi rozpálíme lžičku oleje a maso na něm zprudka opečeme. Osolíme, opepříme a přendáme z pánve stranou na talíř. Zbylý olej přilijeme do výpeku a zahřejeme. Vložíme do něj brambory, které na něm přibližně 12 minut za stálého obracení opékáme. Osolíme a opepříme.

  3. Přidáme pórek a restujeme dalších zhruba 7 minut. Pak do pánve vrátíme maso, přidáme kukuřici a důkladně prohřejeme.

  4. Smetanu smícháme s bylinkami a ozdobně ji navršíme na pokrm. Jemně zaprášíme paprikou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!