Kuřecí maso s míchanou zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 stroužky česnek
8 lžic olej
2 ks vejce
4 lžíce solamyl
2 ks pórek
2 ks mrkev
200 ml bílé víno
125 ml hovězí vývar
1 konzerva sterilované žampiony
mletý zázvor
1 konzerva bambusové výhonky
mletý černý pepř
2 lžíce máčený škrob
250 g kuřecí prsní řízky
2 hrstě černé houby
Postup Kuřecí maso s míchanou zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Mrkve polouvaříme ve vodě a nakrájíme na kostičky. Žampiony scedíme. Česnek a pórek očistíme. Česnek prolisujeme a pórek nakrájíme na kolečka.
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Pánev s olejem rozpálíme.
Vejce rozšleháme s solamylem v husté těstíčko a maso v něm obalíme.
Maso na rozpálené pánvi prudce orestujeme a uložíme stranou do tepla.
Do výpeku přilijeme vývar, víno a přidáme pórek, houby, mrkev, česnek, žampiony, výhonky a česnek. Přidáme podle chuti zázvor, pepř a sůl. Vše chvíli podusíme a podle potřeby zahustíme škrobem máčeným ve vodě. Nakonec vložíme prohřát maso.
Směs ihned servírujeme s rýží nebo hranolky.