Kuřecí křidýlka po čínsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
1 lžička cukr krupice
1 lžička mletá skořice
2 lžíce sójová omáčka
2 lžičky mletý zázvor
2 lžíce dezertní víno
12-14 ks kuřecí křidýlka

Postup přípravy receptu

  1. Z oleje, cukru, skořice, zázvoru, sójové omáčky a dezertního vína, umícháme marinádu. Křidýlka potřeme ze všech stran marinádou a necháme alespoň 3 hodiny uležet v chladu

  2. Na pekáč vytřený olejem narovnáme marinovaná kuřecí křidýlka. Pokud nám zbyla marináda, nalijeme ji pod křidýlka. Maso pečeme v troubě dočervena a doměkka. Během pečení křídla obracíme a potíráme vypečenou šťávou, podle potřeby můžeme podlévat vodou. Pečeme asi 45 minut při 150 °C. Můžeme podle chuti přisolit

  3. Upečená kuřecí křidýlka po čínsku podáváme nejlépe s rýží a zeleninovým salátem. Doporučuji maso namáčet do sladké chilli omáčky nebo jiné čínské omáčky, které lze koupit v supermarketech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!