Kuřecí kousky v bešamelu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky olej
sůl
7 dkg máslo
5 dl mléko
2 lžíce mouka
5 lžic kečup
bazalka
20 dkg sýr
3 lžičky kari koření
500 g stehenní řízky (prsní)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, ochutíme kari kořením. Na rozehřátou pánev vlijeme olej a maso osmažíme doměkka.

  2. Zvlášť v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a zasmažíme ji v jíšku. Přidáváme mléko, až vznikne ne moc hustý bešamel. Ten osolíme, ochutíme kečupem a trochou bazalky a necháme povařit.

  3. Zapékací misku vytřeme olejem a přidáme opečené maso, na které nahrubo nastrouháme tvrdý sýr. Vše zalijeme připraveným bešamelem a zapečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.

  4. Podáváme se suchou pizzou, nebo opečeným toustovým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!