Kuřecí karbanátky s žampionovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
- - petrželka
1 ks cibule
200 g žampióny
- - hořčice
0 l smetana kysaná
- - pepř mletý
1 ks kapie
1 ks cibule červená
500 g maso kuřecí mleté

Postup přípravy receptu

  1. Mleté kuřecí maso smícháme s jemně nakrájenou žlutou cibulí, petrželovou natí, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Vytvarujeme karbanátky, dáme je na 30 minut odležet do chladničky a potom opečeme na oleji po obou stranách. Do výpeku přidáme nakrájenou červenou cibuli a očištěné nakrájené houby. Podusíme doměkka, přidáme hořčici, smetanu, osolíme a dochutíme. Karbanátky ozdobíme pokrájenou červenou paprikou a zalijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!