Kuřecí karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
150 g šunka
1 kostka masox
olej na smažení
200 g kuřecí maso
1 balíček měkký tvaroh
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř
libeček (nať)
na obalení
strouhanka
podle potřeby
1-2 lžíce rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso uvaříme ve vývaru z kostky masoxu. Můžeme přidat i jiné dochucovače. Maso vyjmeme a nakrájíme na malé kousky. Šunku vcelku nakrájíme na kostičky.

  2. Maso společně se šunkou dáme do větší mísy, přidáme kostku tvarohu a 2 vejce. Vše důkladně spojíme a přidáme i rozpuštěné máslo. Osolíme, opepříme, podle chuti přidáme čerstvou majoránku a libeček. Hmotu necháme zatuhnout na 1 hodinu v lednici.

  3. Poté pomocí dvou lžic tvoříme malé karbanátky, které obalíme ve strouhance a ihned smažíme v rozpáleném oleji.

  4. Kuřecí karbanátky podáváme teplé i studené. Vhodnou přílohou je bramborová kaše, vařené brambory, ale i hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!