Kuřecí jatýrka podle Marušky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 g anglická slanina 500 g kuřecí játra podle potřeby olej na ozdobu petrželka podle chuti oregano mletý černý pepř
Postup Kuřecí jatýrka podle Marušky recept
Postup přípravy receptu
-
Kousky jater vhodíme do vařící vody asi na 2 minuty. Pak je vyjmeme a necháme okapat. Játra osolíme, opepříme a posypeme oreganem.
Slaninu nakrájíme na tenké plátky a těmi obalíme kousky jater a hned je napichujeme na jehly nebo špejle. Kuřecí jatýrka podle Marušky pečeme zvolna v rozehřátém oleji nebo na grilu.
Kuřecí jatýrka podle Marušky rozdělíme na talíře a porce posypeme petrželkou a podáváme s krajíčky bílé veky. Kuřecí jatýrka podle Marušky můžeme podávat i s tatarkou nebo kečupem.