Kuřecí jatýrka podle Marušky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g anglická slanina
500 g kuřecí játra
podle potřeby
olej
na ozdobu
petrželka
podle chuti
oregano
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kousky jater vhodíme do vařící vody asi na 2 minuty. Pak je vyjmeme a necháme okapat. Játra osolíme, opepříme a posypeme oreganem.

  2. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a těmi obalíme kousky jater a hned je napichujeme na jehly nebo špejle. Kuřecí jatýrka podle Marušky pečeme zvolna v rozehřátém oleji nebo na grilu.

  3. Kuřecí jatýrka podle Marušky rozdělíme na talíře a porce posypeme petrželkou a podáváme s krajíčky bílé veky. Kuřecí jatýrka podle Marušky můžeme podávat i s tatarkou nebo kečupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!