Kuřecí játra s kečupovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 ks cibule
sójová omáčka
1 láhev sladký kečup
750 g kuřecí játra
podle chuti
sůl
2 dl červené víno
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky.

  2. Na pánev dáme olej a cibuli, kterou smažíme, až zesklovatí. Poté přidáme játra, která předem očistíme, nakrájíme. Je dobré je předem nechat chvíli namočené v mléku, aby se zbavila zápachu. Játra restujeme, dokud se nezatáhnou.

  3. Poté přilijeme trochu červeného vína. Pokud nemáme zrovna víno, postačí vývar nebo trocha vody. Směs necháme vařit za stálého míchání. Až jsou játra téměř hotová, přilijeme kečup, sójovou omáčku a vaříme, dokud játra nejsou hotová. Pak celou směs zahustíme, pokud je potřeba, a přidáme sůl a pepř.

  4. Kuřecí játra s kečupovou omáčkou podáváme s rýží nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!