Kuřecí játra na červeném víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1 špetka tymián
pórek
1 ks mrkev
rajčatový protlak
mletý černý pepř
500 g kuřecí játra
1 láhev čevené víno
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu očistíme.

  2. Na drobně nakrájené cibulce (lepší je červená) smažíme kuřecí játra cca 10 minut, ochutíme tymiánem. Nesolíme. Přidáme na nudle pokrájenou mrkev a rajčatový protlak. Zalijeme 1 - 2 sklenkami červeného vína a bubláme cca 10 minut. Zbytek vína vypijeme.

  3. Kuřecí játra osolíme. V konečné fázi vmícháme pokrájenější pórek, bubláme jen 1 minutu, aby zůstal svěží a křupavý.

  4. Kuřecí játra na červeném víně se hodí se k hranolkům, rýži, opečené vece.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!