Kuřecí guláš nadivoko recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek vývar 2 lžíce máslo 1 ks cibule 250 ml smetana 0.5 ks celer 1 ks kuře 2 ks mrkev 1 ks petržel podle chuti sůl tymián hřebíček 2 ks bobkový list nové koření citronová šťáva mletý černý pepř
Postup Kuřecí guláš nadivoko recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře očistíme, omyjeme, osušíme a vykostíme. Maso nakrájíme na kousky a osolíme. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme najemno.
V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli s česnekem. Vsypeme osolené maso a směs dusíme doměkka. Zatím si očistíme kořenovou zeleninu a nakrájíme ji na kousky.
Měkké kuřecí maso vyjmeme a uložíme do tepla. Do výpkeu vložíme kořenovou zeleninu, koření, zalijeme vývarem a dusíme, než je zelenina měkka.
Šťávu se zeleninou propasírujeme nebo rozmixujeme, nalijeme na měkké maso, zalijeme smetanou, provaříme a podle chuti zakapeme citronovou šťávou.
Kuřecí guláš na divoko podáváme s těstovinami, knedlíkem nebo brambory podle chuti.