Kuřecí guláš nadivoko recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
vývar
2 lžíce máslo
1 ks cibule
250 ml smetana
0.5 ks celer
1 ks kuře
2 ks mrkev
1 ks petržel
podle chuti
sůl
tymián
hřebíček
2 ks bobkový list
nové koření
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme, omyjeme, osušíme a vykostíme. Maso nakrájíme na kousky a osolíme. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme najemno.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli s česnekem. Vsypeme osolené maso a směs dusíme doměkka. Zatím si očistíme kořenovou zeleninu a nakrájíme ji na kousky.

  3. Měkké kuřecí maso vyjmeme a uložíme do tepla. Do výpkeu vložíme kořenovou zeleninu, koření, zalijeme vývarem a dusíme, než je zelenina měkka.

  4. Šťávu se zeleninou propasírujeme nebo rozmixujeme, nalijeme na měkké maso, zalijeme smetanou, provaříme a podle chuti zakapeme citronovou šťávou.

  5. Kuřecí guláš na divoko podáváme s těstovinami, knedlíkem nebo brambory podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!