Kuřecí gordon blue recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 plátky šunka
2 plátky eidam
1 dl olivový olej
50 ml kuřecí vývar
150 g kuřecí prsa
3 lžíce sójová omáčka
3 lžíce curaso
omáčka
6 lžic máslo
2 dl mléko
1 dl smetana
6 lžic hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z oleje, mouky, mléka, smetany připravíme hustou bešamelovou omáčku.

  2. Kuřecí prsa osmahneme na olivovém oleji z každé strany tak, aby se maso zatáhlo a nepouštělo šťávu. Přidáme plátek šunky, podlijeme kuřecím vývarem a sójovou omáčkou a pečeme asi 2 minuty. Pak gordon blue zalijeme bešamelem, krátce povaříme a poklademe plátkovým sýrem.

  3. Kuřecí gordon blue zapečeme v troubě. Zapečené prso uložíme na talíř, zalijeme šťávou a nakonec curasem. Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo krokety.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!